Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een van de meest bekende vormen van massage.

Een ontspanningsmassage is bedoeld om spieren, en daarmee het lichaam,

te ontspannen. Tegelijk zorgt het ook voor mentale ontspanning.

Deze massage wordt op een zachte en rustige manier uitgevoerd.

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn heel divers. De meest voorkomende reden is natuurlijk het zoeken van ontspanning en het verminderen van stress. Vaak ook zoeken mensen pijnverlichting.

Door de ontspannende werking van deze massage heeft het namelijk veelal een positief effect bij pijnklachten. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan:

– Spierpijn
– Hoofdpijn en migraine
– Nek- en schouderklachten
– Chronische pijn
– Rugpijn

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie is een ziektebeeld dat steeds vaker voorkomt. Het is een vorm van reuma die ook wel weke delen reuma wordt genoemd. Mensen met fibromyalgie leven dagelijks met pijn en stijfheid in spieren en

gewrichten, waardoor bewegen vaak moeilijk is. Daarnaast kunnen er ook klachten als (extreme) vermoeidheid, darmklachten, slapeloosheid, depressiviteit en concentratieproblemen optreden.

Doorgaans is een ‘gewone’ massage voor fibromyalgiepatiënten erg pijnlijk. Fibromyalgie massage is een zachte massagevorm die pijn kan verlichten. Het zorgt er door een speciale techniek voor dat spieren lichtjes worden opgerekt en weer soepel worden gemaakt. Meerdere massages binnen een bepaalde tijd kan veel verlichting geven van de klachten.

Het doel van een fibromyalgie massage is:

– rust brengen in lichaam en geest

– stress en pijn te verminderen

– de slaap te bevorderen

– verbetering van de bewegelijkheid

– verlichting van spierkrampen

– meer zuurstof in de spieren te krijgen, waardoor minder verzuring optreed

– vrijgeven van natuurlijke pijnstiller-endorfine

 

 

 

 

 

 

 

 

Chakra massage

 
Een Chakra massage is een hele zachte massagevorm die als doel heeft je Chakra’s in balans te brengen. Chakra’s zijn een soort energiecentrales in je lichaam. De 7 hoofd Chakra’s waar we mee gaan werken bevinden zich ter hoogte van de wervelkolom vanaf de stuit tot en met de kruin. Ieder Chakra heeft zijn eigen thema zoals: vertrouwen, gevoel, wilskracht, liefde, communicatie, bewustzijn en spiritualiteit. Als een Chakra uit balans is kun je vastlopen op deze thema’s. Door de massage wordt je uitgenodigd te voelen; Waar voel je energie stromen en waar stroomt het niet? Waar voel je een fysieke blokkade? Misschien komt er een emotie omhoog of gedachten aan situaties die je hebt meegemaakt maar die je al lang vergeten bent.
De massage kan er voor zorgen dat er bewustwording komt en dat oude, nog niet opgeruimde, stukken gevoeld en verwerkt worden. Hierdoor kan er ruimte en balans ontstaan.
 
Chakra massage behandeling: Hierbij komen in 1 behandeling alle Chakra’s aanbod.
Chakra massage traject, 6 behandelingen aaneengesloten: Hierbij wordt de aandacht in een behandeling met name gericht op 1 van de Chakra’s en wordt het thema van dit Chakra uitgediept.